Blue Moon (Modrá Luna)

01.09.2012 16:34

 

Modrá luna - termín označující dva úplňky v jednom kalendářním měsíci, jev ne zcela neobvyklý, přímo související s nerovnoměrnou dobou oběhů Luny v poměru k počtu měsíců a dnů v užívaném kalendáři. Stříbrné tóny modré barvy jsou Luně přiřazeny i obecně, proto označené "Modrá Luna" v takový měsíc signalizuje její větší vliv (a sytost barvy).

Tak jako tak je započatých lunárních měsíců v každém kalendářním roce vždy 13. Označují přirozenější cykličnost všeho a evokují tak v pozorných lidech větší toleranci a úctu k základním rytmům přírody.

U těch šťastnějších z nás se toto projevuje třeba i na výplatní pásce jako jeden plat do roka navíc, označení třinácté komnaty může mít podobnou souvislost, tak jako  kromě numerologického významu i další  barvitá symbolika čísla třináct.

Lunární rok, tedy dvanáct dokončených lunárních cyklů, je přibližně o 11dní kratší než rok kalendářní - a právě Modrá Luna tyto dva kalendáře každé 2-3roky vyrovnává. V takový rok (a daný měsíc) lze i v astrologických výkladech pokládat sílu Luny za zvýšenou.

 

 

 

 

 

 

Astro-Aura, cesty sebepoznání © 1998-2024

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode