Afirmace pro 10. týden 2015

02.03.2015 22:31


Na rok 2015 jsou pro Vás připraveny "afirmace"

dílem podle  astrologie - sledujeme chod Venuše**,

planety lásky a souvisejících atributů

- a některé její aktuální pozitivní aspekty.



Pro spirituální Hledající je zde opět obohacení v podobě moudrosti Satguruů.



2.3. - 8.3. - 10. týden 2015

Venuše v polosextilu na Slunce v Rybách, v trigonu na Lunu a Jupiter ve Lvu

(pondělní pozitivní aspekty)



Základní atributy k výkladu znamení a aspektů:

Venuše - planeta symbolizující především lásku, ideál, krásu, svěžest, mladistvost, dobro, harmonii, umění atp., také radost, nadšení a  hojnost všeho druhu. V horoskopu mužů také ukazuje, jakou partnerku (ve smyslu především "lásku a milenku") hledají. V horoskopu ženy osobitěji prozrazuje, co jí bylo v těchto atributech dáno do vínku.

Venuše putující znamením Berana si nikdy rozhodně nevychutnává svůj zcela vlastní šálek kávy ... čerpá sice průraznou sílu jeho ohně, což ji velmi oživuje a přidává na síle touhy i samotné vášni, ale o to více ubírá na jinak přirozené harmonii vůči sobě i vůči druhým. Další problematické ovlivnění není třeba, vzhledem k pozitivnímu vyznění afirmací, zmiňovat. Krásná na ní ovšem je také především její jednoznačnost, neochota k polovičatosti a často sice neovládaná - přesto až dětsky čistá upřímnost.


Láskyplná, přesto stále zejména prudkost této konstelace, je aktuálně velmi zesílena nejen vzdalující se konjunkcí Marta (ve svém - prvním -  dekanu Berana), ale i Uranu (blížící se aspekt), nacházejícím se, stejně jako nyní Venuše, ve druhém dekanu znamení (pod dílčí taktovkou Slunce - symbolu ducha - odtud pak pramení možnosti vhodnějšího zacházení s touto konstelací). Mars je v Beranu zcela "doma" a ujímá se tedy nesmlouvavě válečnického vedení - láska neláska - anebo naopak může být (silným egem) přesvědčen, že bojuje právě v jejím jménu.

Vše výše řečené tedy platí, a nyní i díky Uranu, mnohonásobně - s možností hůře předvídatelných, náhlých a výbušných, obecně "přerušujících" vznětů. Trigon Marse na Saturn ve Střelci však dodává jeho drsně se sebeovládající až odříkající síle věrnost původním ideálům, soustředěnou vůli k činům a příkladnou vytrvalost v zodpovědném plnění úkolů - čímž celou tuto konstelaci, a tím i aktuální Venušin vliv, drží v rukou přece jenom pevněji.


Polosextil na Slunce, svázané konjunkcí s Neptunem ve znamení, kterému on vládne (Ryby), také alespoň poněkud usměrňuje a zmírňuje jinak příliš intenzivní sílu této energie i citu. Samotná Venuše se staví k Neptunu velmi drobným pozitivním aspektem - a to ji uschopňuje, v případě ochoty k sebeovládání, alespoň občas si připomenout svůj spirituální původ ...

Trigon na Lunu a Jupiter (konjunkce) ve Lvu pak přese všechno složité přináší výrazné pocity naplňující radosti a štěstí každému, koho neopustila nejen víra, ale ani optimismus. Poslední řečené atributy jsou také celkově zcela ideální cestou, jak skvěle zvládat vše momentálně jinak zatížené. Pro vyzrálé osobnosti je to ostatně cesta nejen zcela dobrovolná a přirozená - ale navíc léty opakovaně prověřená vlastními hlubokými, někdy i zcela vědomě duchovními zkušenostmi (svázání Luny trigonem i k Saturnu).




Afirmace pro tento týden zní:


"Láska a štěstí se vně nás zdají být jen někdy.
Ten, kdo je však nalezne ve svém vlastním nitru,
pochopí, že existují vždy a všude."





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Poutníkům Ducha:


"Kdo přirozeně spočívá v sobě,
nehledá jiných cest."



Bhagavan Šrí Ramana Maháriši






** Nejedná se o astrologickou prognózu




Astro-Aura, cesty sebepoznání © 1998-2024

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode