Afirmace pro 11. týden 2015

12.03.2015 16:32


Na rok 2015 jsou pro Vás připraveny "afirmace"

dílem podle  astrologie - sledujeme chod Venuše**,

planety lásky a souvisejících atributů

- a některé její aktuální pozitivní aspekty.



Pro spirituální Hledající je zde opět obohacení v podobě moudrosti Satguruů.



9.3. - 15.3. - 11. týden 2015

Venuše v trigonu na Lunu ve Střelci
(páteční pozitivní aspekty)



Základní atributy k výkladu znamení a aspektů:

Venuše - planeta symbolizující především lásku, ideál, krásu, svěžest, mladistvost, dobro, harmonii, umění atp., také radost, nadšení a  hojnost všeho druhu. V horoskopu mužů také ukazuje, jakou partnerku (ve smyslu především "lásku a milenku") hledají. V horoskopu ženy osobitěji prozrazuje, co jí bylo v těchto atributech dáno do vínku.

Venuše putující znamením Berana si nikdy rozhodně nevychutnává svůj zcela vlastní šálek kávy ... čerpá sice průraznou sílu jeho ohně, což ji velmi oživuje a přidává na síle touhy i samotné vášni, ale o to více ubírá na jinak přirozené harmonii vůči sobě i vůči druhým. Další problematické ovlivnění není třeba, vzhledem k pozitivnímu vyznění afirmací, zmiňovat. Krásná na ní ovšem je také především její jednoznačnost, neochota k polovičatosti a často sice neovládaná - přesto až dětsky čistá upřímnost.


Láskyplná, přesto stále zejména prudkost této konstelace, je alespoň poněkud mírněna průchodem třetím dekanem Berana, jemuž vládne Jupiter. A jelikož vliv Marsu v konjunkci pominul, jistě se Venuše může pomalu začínat těšit na své vlastní, osobité a zářivé štěstí ... tak, jak jí pole působnosti nyní velí - a jak umožňuje i malý pozitivní aspekt na samotný Jupiter (ve Lvu). Malý zátěžový aspekt na Neptun však stále doporučuje dílčí obezřetnost před nejrůznějšími klamy, sváděním a špatným odhadem, zejména pak spirituálního a citově-duševního rázu. Trigon na Lunu ve Střelci ovšem velmi přeje všem druhům láskyplných ideálů a nachází své radostné uskutečnění především v ryzí, zdravé víře v dobro Podstaty všeho života.



Afirmace pro tento týden zní:


"Kdo miluje opravdově,
ač navenek zcela tichý,
má domov v neustálé radosti."




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Poutníkům Ducha:



"V hale, často plné ctitelů a návštěvníků, vládlo mnohdy dynamické mlčení - mlčení nabité jeho tichým duchovním působením. Jeho oči zářily láskou (jak o tom ostatně svědčí i fotografie) a jeho působivá slova, pokud jich bylo vzhledem k otázkám žáků a návštěvníků zapotřebí, byla jako čirá voda pramenící ze zdroje.



Šrí Ramana sám jednou o Ramanášramu řekl:



"Odevzdal-li se někdo duchovně zde, patří sem.

Ať by šel kamkoli, vrátí se.

To zde se pro něj otevřely dveře k duchovní realizaci."






** Nejedná se o astrologickou prognózu



Astro-Aura, cesty sebepoznání © 1998-2024

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode