Afirmace pro 12. týden 2015

15.03.2015 16:36


Na rok 2015 jsou pro Vás připraveny "afirmace"

dílem podle  astrologie - sledujeme chod Venuše**,

planety lásky a souvisejících atributů

- a některé její aktuální pozitivní aspekty.



Pro spirituální Hledající je zde opět obohacení v podobě moudrosti Satguruů.



16.3. - 22.3. - 12. týden 2015

Venuše v sextilu na na Lunu v Rybách
(středeční pozitivní aspekty)



Základní atributy k výkladu znamení a aspektů:

Venuše - planeta symbolizující především lásku, ideál, krásu, svěžest, mladistvost, dobro, harmonii, umění atp., také radost, nadšení a  hojnost všeho druhu. V horoskopu mužů také ukazuje, jakou partnerku (ve smyslu především "lásku a milenku") hledají. V horoskopu ženy osobitěji prozrazuje, co jí bylo v těchto atributech dáno do vínku.

Venuše putující znamením Býka je konečně ve zcela příznivém, sobě vlastním prostředí (nesmí to ovšem přehnat například se lpěním a požitkářstvím, které ji jinak zcela zbavují jejích skutečných, původně  - i spirituálně  - čistých hodnot). Umí být velmi spokojená se všemi základními, poctivými kvalitami života, ráda na nich staví svou další působnost a velmi ráda se jimi těší. Umí si užít krásy přírody za každého počasí a je schopna vnímat nádheru i v tom, co jiní zcela přehlížejí. Ze všeho, co je nutností a čeho je zapotřebí, umí vytvořit umělecké dílo. Pod jejím vlivem může být třeba i obyčejná snídaně nejen kulinářským, ale i estetickým prožitkem - pokud se sestaví z čerstvých, zdravých a tím i přirozeně chutých surovin a servíruje se v nešizené keramice třeba na terase plné květin anebo na rozkvetlé louce jako piknik. Vystačí si ale i s čistou, útulnou kuchyňkou, ručně šitým prostíráním a květinami ve váze ... jen to prostě musí být tak nějak přirozeně hezké. Věrnost všemu fortelnému ji nikdy neopouští, zrovna tak jako upřímná, nefalšovaná radost ze života a úcta k němu.

Láska a krása tak může nyní mnohem snadněji a vytrvaleji přemáhat protikladné síly a pevněji vládnout sebou samotnou. První dekan je v tomto smyslu nejvýraznější, zde má ona vládu dvojnásobnou. Sextil na Lunu v Rybách nese velmi jemnou tichost a nenápadnost ryzího, pevného, přesto ničím neohraničeného citu navíc. Malý pozitivní aspekt na Jupiter ve Lvu přeje pěknému, radostnému prožití všeho, čeho se Venuši právě dostává. Podobné aspekty na Saturn (Střelec) a Pluto (Kozoroh) pak vedou lásku k zodpovědné moudrosti v ideálech a vůdčí pevnosti v povinnostech.



Afirmace pro tento týden zní:


"Neochvějná upřímnost k vlastnímu nitru
nakonec uschopňuje vše pochopit
a proto i vše milovat."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Poutníkům Ducha:



Pouze zná-li člověk pravdu lásky,

jež je skutečnou podstatou Já,

 bude rozmotán silný, spletitý uzel života.


Člověk dosáhne osvobození jen tehdy,
dosáhne-li výšin lásky.


Takové je srdce všech náboženství.

Zkušeností Já je jen láska,

jež vidí pouze lásku,

slyší jen o lásce, cítí jen lásku,

chutná jen lásku a čichá jen lásku,

jež je blahem.





Bhagavan Šrí Ramana Maháriši




** Nejedná se o astrologickou prognózu



Astro-Aura, cesty sebepoznání © 1998-2024

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode