Afirmace pro 13. týden 2015

28.03.2015 14:38


Na rok 2015 jsou pro Vás připraveny "afirmace"

dílem podle  astrologie - sledujeme chod Venuše**,

planety lásky a souvisejících atributů

- a některé její aktuální pozitivní aspekty.



Pro spirituální Hledající je zde opět obohacení v podobě moudrosti Satguruů.



23.3. - 29.3. - 13. týden 2015

Venuše v trigonu na Pluto
(sobotní pozitivní aspekty)



Základní atributy k výkladu znamení a aspektů:

Venuše - planeta symbolizující především lásku, ideál, krásu, svěžest, mladistvost, dobro, harmonii, umění atp., také radost, nadšení a  hojnost všeho druhu. V horoskopu mužů také ukazuje, jakou partnerku (ve smyslu především "lásku a milenku") hledají. V horoskopu ženy osobitěji prozrazuje, co jí bylo v těchto atributech dáno do vínku.

Venuše putující znamením Býka je konečně ve zcela příznivém, sobě vlastním prostředí (nesmmí to ovšem přehnat například se lpěním a požitkářstvím, které ji jinak zcela zbavují jejích skutečných, původně  - i spirituálně  - čistých hodnot). Umí být velmi spokojená se všemi základními, poctivými kvalitami života, ráda na nich staví svou další působnost a velmi ráda se jimi těší. Umí si užít krásy přírody za každého počasí a je schopna vnímat nádheru i v tom, co jiní zcela přehlížejí. Ze všeho, co je nutností a čeho je zapotřebí, umí vytvořit umělecké dílo. Pod jejím vlivem může být třeba i obyčejná snídaně nejen kulinářským, ale i estetickým prožitkem - pokud se sestaví z čerstvých, zdravých a tím i přirozeně chutých surovin a servíruje se v nešizené keramice třeba na terase plné květin anebo na rozkvetlé louce jako piknik. Vystačí si ale i s čistou, útulnou kuchyňkou, ručně šitým prostíráním a květinami ve váze ... Věrnost všemu fortelnému ji nikdy neopouští, zrovna tak jako upřímná, nefalšovaná radost ze života a úcta k němu.

Láska a krása tak může nyní mnohem snadněji a vytrvaleji přemáhat protikladné síly a pevněji vládnout sebou samotnou. Druhý dekan znamení je ovládán Merkurem - klidná mysl a hodnotné myšlenky (přesto v podstatě velmi obyčejné svým praktickým základem), tak mohou být lásce nyní více nápomocny.
Malý drobný aspekt na Slunce v Beranu dává Venuši trochu větší intenzitu a ohnivou sílu, nese lásce sympatie a přitažlivost. Trigon na Pluto v Kozorohu jí umožňuje projevit se skutečně po celé planetě, také díky některým zodpovědným, silným, pevným, vládnoucím osobnostem či společnostem. Probouzí láskyplnou solidaritu, spojuje cit s vůdčí silou, regeneruje v lásce vše, co bylo zatíženo.




Afirmace pro tento týden zní:


"Schopnost nestranné lásky k celku,
jenž je tvořen jednotlivostmi,
přirozeně vede ke sjednocení se
s Živoucím Bytím,
s Univerzálním Srdcem,
které je za a nade vším."




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Poutníkům Ducha:



Hledět na veškerenstvo 

- na pět elementů, slunce, měsíc a všechny tvory -

jako na projev Svrchovaného

- toť pravé uctívání Boha.



Bhagavan Šrí Ramana Maháriši









** Nejedná se o astrologickou prognózu




Astro-Aura, cesty sebepoznání © 1998-2024

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode