Afirmace pro 7. týden 2015

15.02.2015 11:40


Na rok 2015 jsou pro Vás připraveny "afirmace"

dílem podle  astrologie - sledujeme chod Venuše**,

planety lásky a souvisejících atributů

- a některé její aktuální pozitivní aspekty.



Pro spirituální Hledající je zde opět obohacení v podobě moudrosti Satguruů.



9.2. - 15.2. - 7. týden 2015

Venuše ve velmi malých aspektech na Lunu, Merkur, Jupiter, Saturn a Pluto

(nedělní pozitivní aspekty)



Základní atributy k výkladu znamení a aspektů:

Venuše - planeta symbolizující především lásku, ideál, krásu, svěžest, mladistvost, dobro, harmonii, umění atp., také radost, nadšení a  hojnost všeho druhu. V horoskopu mužů také ukazuje, jakou partnerku (ve smyslu především "lásku a milenku") hledají. V horoskopu ženy osobitěji prozrazuje, co jí bylo v těchto atributech dáno do vínku.

Venuše putující znamením Ryb - je ze všech svých postavení nejvíce a nejsnadněji schopna milovat vše a bez rozdílu - má proto nejblíže ke vnímání spirituální a božské lásky. V lásce lidské však bývá často nepochopena a nedoceněna, protože jsou její bezbřehost a současně enormní citlivost a vnímavost snad až příliš snadno zaměňovány za netečenost. Nic však není pravdě vzdálenější. Ona je jen někdy na okamžik zahlcena svými neuvěřitelně jemnými a nesčetnými dojmy a vjemy natolik, že hned vždy neví, jak má danou situaci uchopit. Proto spontánně vyčkává na vhodnější chvíli, na hlas z nitra, který jí pomůže tento náhled vytříbit a spojit s praktičtějším a také správnějším přístupem. Jindy naopak zase přímo vnímá, že probíhá karmické vyrovnávání - akt božské spravedlnosti - a proto zůstává tichá a nehybná, byť silou své lásky nezměněna.
Tato poloha planety lásky je plna snivé inspirace, milostných ideálů, uměleckých představ a vizí - krásu a nejněžnější cit díky své vlastní hloubce vidí dokonce i v tom, co jiní označují za jejich samotný opak. Schopnost milovat se u ní nesetkává s žádným druhem limitů. Všechny spřízněné duše to ví.


Venuše je nyní ve třetím dekanu Ryb - ovlivňuje ji, krom Neptunu v Rybách, tedy ještě silněji i Mars - pro ni už tak dost silný díky vzájemné konjunkci. Tento aspekt ale k těm pozitivním příliš nepatří, byť Venuši nenápadně nabíjí velkou silou i fantazijní vášní. Tato síla ale může být nyní alespoň částečně transformována směrem k ostatním planetám, byť úhel jejich spojení s Venuší nenese výrazné výsledky. Ale jistě lepší než nic anebo aspektace zátěžová. Luna v Kozorohu společně s Plutem (vzájemná konjunkce) opět pomáhá lásce ( a ostatním Venušiným astributům) k soustředění všech dostupných sil - a to i pro velké celky lidí, nejen pro skupinky či jednotlivce. Umožňuje alespoň poněkud ovládat emoce s ní související a zajímá se o téma vlády a moci. Merkur ve Vodnáři značí rychlé propojení s pokrokovými myšlenkami, mladou generací a mysl ochotnou s láskou spolupracovat. Jupiter ve Lvu přináší nejen optimistickou touhu po šťastném, hravém výsluní tohoto citu, ale i po jeho etice a postupuje mu i víru. Poslední podporuje i Saturn ve Střelci - idealistická autorita, náboženství a láska mohou konečně začít trochu spolupracovat.



Afirmace pro tento týden zní:


"Společnost, která je rovnovážně vedena nejen praktickou silou,
ale také spirituálními ideály a Láskou,
respektuje přirozenou potřebu svobody každého jednotlivce
i ostatních skupin a národů.
Sama je tím ještě svobodnější, silnější - a vzkvétá."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Poutníkům Ducha:



Jedna z evropských ctitelek odjíždí do Evropy a prosí Šrí Ramanu o požehnání.



Bhagavan Šrí Ramana Maháriši odpovídá:

"Z přítomnosti nemůžete nikam odejít. Přítomnost je všude. Tělo se pohybuje z místa na místo, jedině přítomnost nemůže opustit. A tak nikdo nemůže být z dohledu svrchované přítomnosti*. Ježto ztotožňujete jedno tělo s Maharšim a druhé se sebou samou, vidíte dvě oddělené entity a mluvíte o tom, že odsud odcházíte. Ať jste kdekoli, nemůžete mne opustit. V biografu se pohybují obrazy na plátně, ale plátno nikoli. Přítomnost je plátno, vy, já, a ostatní jsme obrazy. Jedinci se mohou pohybovat, ale átman nikoli."



* Svrchovaná Přítomnost (Absolutno, Bůh, Átman) - je vědomě žita ve stavu duchovní svobody, které Šrí Ramana Maháriši trvale dosáhl již v raném mládí.  Byl plně sjednocen s Univerzálním Bytím, tedy přesáhl vědomí tělesnosti. Každý je v této Přítomnosti. Ona tvoří bytostný základ všeho, co existuje. Drtivá většina lidí si toho ovšem není vědoma, čím trpí omezeními těla (mysli) a všeho stvořeného.








** Nejedná se o astrologickou prognózu




Astro-Aura, cesty sebepoznání © 1998-2024

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode