Co je to osud?

28.07.2012 23:12

 

Náš "osud"  - tedy předem daná základní linie tohoto našeho přítomného života v čase i v prostoru -  je přímým vyjádřením všeho, čeho jsme dosáhli v minulosti (ve všech předcházejících zrozeních), ale i toho, co jsme ještě neobsáhli, nenaučili se, nedokončili či třeba přímo zanedbali pod vlivem své vlastní nevědomosti anebo dokonce neochoty. Je tedy bezprostředním souhrnem všech našich kvalit, schopností a naopak i nedostatků a slabostí. Proto je vlastně celý i naší karmou, zhmotnělým zákonem příčiny a následku.

Lze jej "číst" z nespočtu souvztažností, principů a  zákonitostí tohoto vesmíru - je jedno, zda je symbolizují a vyjadřují hvězdy, čísla, karty, runy, krystaly, naše vlastní aura či fyziognomie našeho těla apod.

Podléháme  mu tak dlouho, dokud pro nás trvá nutnost se jakkoliv znovuzrozovat (tedy nejen do tohoto, ale i do všech ostatních světů) - dokud nesplyneme v Jedno s Prvotním Stvořitelem, Jediným Bohem - Absolutnem. Také jej však můžeme aktivně přetvářet (o tom zejména astrologie transformace) a žít jej vědomě pozitivně, byť naše lekce vždy jen pozitivní průběh mí zákonitě prostě nemohou - protože vše stvořené žije v dualitě, byť stále méně vyhrocené - čím vyšší je právě obývaný svět. Ale mohou mít, a také nakonec vždy mají (u některých jedinců to ale může trvat i celé předlouhé životy) pozitivní výsledky.

Čím vědoměji pak svůj život žijeme, tím máme větší možnost uplatňovat "svobodnou vůli" (tedy v nejvyšším smyslu začínáme obsahovat  i schopnost konat dle Vůle Boží) - a naopak - pokud žijeme bez bdělosti, uplatňujeme ze sebe jen jakéhosi automatického robota, jehož možnosti vlastně takřka nijak nepřesahují karmou předem dané vlastnosti naší osobnosti - a tedy nedokáží nijak přesáhnout ani předurčenost událostí, které jsou s nimi v přímé korespondenci. 

Právě proto i v rámci "osudovosti" může současně platit: "Člověče pomoz si sám a Bůh ti pomůže".

Jen sebepoznání  a Sebepoznání - vedou ke svobodě a k Osvobození - od osudu a nakonec i od ega.

Cesta k této duchovní svobodě může mimo svoji dílčí obtížnost často vypadat také  snad až příliš obyčejně a všedně - ale jen ti, kdo se na ni sami vydají, poznají tajemství její jedinečnosti a okusí blaženost jejích plodů.

 

 

 

 

Tiruvannamalai - město na úpatí svaté hory Arunáčaly v jižní Indii, ve státě Tamil Nadu.

 Žije zde velmi mnoho spirituálních praktikantů, učitelů - ale dá se tu najít i mnohem více.

 

 

 

Astro-Aura, cesty sebepoznání © 1998-2024

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode