Úplněk ve znamení Panny

18.03.2011 15:43

 

Tuto sobotu se ve večerních hodinách dočkáme úplňku ve znamení Panny. Není to nic neobvyklého, setkáváme se s tím ostatně každoročně - jenomže ten letošní je přece jenom poněkud silnějšího vlivu a také jeho působnost má dosah i na větší celky života na naší planetě než normálně - můžete se o tom dočíst i z hlediska astronomie na:

www.novinky.cz/veda-skoly/228116-v-sobotu-bude-nejvetsi-a-nejjasnejsi-uplnek-za-dvacet-let.html

 

Tedy vše pro nás zátěžové, co běžně souvisí s touto konstelací (opozice - tedy aspekt napětí ve vzdálenosti 180ti stupňů zodiaku - Slunce v Rybách a Luny v Panně, vliv minimálně již dvanáct hodin před,většinou však pociťovatelný až den či dva - a s rychle slábnoucím efektem i dvanáct hodin po ní; velmi mnoho ale také záleží na tom, jak je Luna v tento čas konstelována ostatními planetami, na toto se často zapomíná) - zejména přecitlivělost, nervozita, nesoustředěnost, labilita, přehánění, sklon k samotě či naopak přílišné a nutkavé práci, slabost například trávicích orgánů a nervů, potíže s lymfatickým systémem atp.,atd. -  bude ještě zřetelnější.

Na různé lidi toto vše ale  bude působit podle jejich vlastního založení odlišnými vlivy a silami - výrazněji však nyní mohou reagovat zejména všechna zemská a vodní znamení anebo všichni ti, kdo mají na konci těchto znamení nějaké své jiné důležité planety či astrologické body (ovlivnění však bude patrné i u některých znamení ohnivých a vzdušných - na jejich počátečních stupních), zde se mnohé dá využít dokonce i pozitivně. 

Naopak Ti, jejichž důležité planety či body jsou k těmto zejména v kvadratuře (rozmezí 90ti stupňů zodiaku), mohou pocítit spíše nepříjemný tlak.

 Ale právě tak jako i vše ostatní a méně příjemné, co obvykle každý úplněk a jeho časové pole působnosti přináší (například zvýšená a urychlená porodnost, krvácivost, zhoršení a negativní zvraty ve všech chronických potížích, výraznější pohyby vody a všeho tekutého vně i uvnitř samotné země i živých organismů, prudké výkyvy počasí -

www.novinky.cz/domaci/228175-meteorologove-zesilili-varovani-snezit-bude-na-cele-morave-a-v-casti-cech.html,

 

 - také četnější výjezdy policie, hasičů, záchranných jednotek, nezvládnuté lidské chování, emoce, závislosti, náměsíčnictví, zkrátka celkovou nestabilitu i ve společnosti -  atd.) - lze vše při správně zaměřené pozornosti využívat i k něčemu kladnému - třeba i k očistě duše - například pozitivní osamocení, meditace a sebereflexe v tento čas může přinést velmi mnoho hlubokých vnitřních podnětů.

Vhodná je i odlehčující dieta, celková očista fyzického organismu a úspěšné je také praktické věnování se všemu, co potřebuje pro svůj růst a pokrok naši precizní péči.

Ideální je, pokud kladné možnosti dvou výše uvedených odstavců dokážeme skloubit hezky pěkně dohromady. Zbavíme se  tak napětí, které jinak tyto protichůdné energie mohou působit. Pak zvládáme nejen vliv i takto silného úplňku, ale vládneme lépe i sami sobě a nakonec proto i svému vlastnímu "osudu".

 

 

Astro-Aura, cesty sebepoznání © 1998-2024

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode